Fantastisk ‘first light’ med Qcam5III

Johannes og hans ‘bande’ har igen lavet utrolige billeder – og denne gang med de nye Qcam5III kameraer – Johannes har et 178m og et super samarbejde med Bent Hirsberg – respekt!

Vores dslr. kameraer kan stadig overgå disse resultater, vel og mærke hvis man ofrer to til tre nætter på blot et enkelt billede, samt anvendelse af Ha filtre mm.
Men jeg tænker nu at vi, også med dette kamera, kan opnå langt finere og mere støjfri billeder, ved at tage længere billedesekvenser med måske 500 – 1000 frames.
Men på denne første aften, gjaldt det i første omgang om at udforske lysfølsomhed og dynamik, og der er da ingen tvivl om, at jeg er meget positivt overrasket. Vi snakker trods alt kun om små 25 min. belysningstid pr. billede.
For alles vedkommende er der tale om 150 x 10 sek. belysning ved gain 40 i maks. opløsning.
At jeg (mærkeligt nok) som en ener har valgt monoudgaven, tror jeg godt du kan forstå, når du ser farvebilledet, som består af sorthvid optagelsen, tilsat som luminans til et ældre detaljeløst rgbbillede. Og det er netop det, jeg vil bruge det til, hvor Bent Hirsberg evt. tager farvesekvenserne med sit colorkamera!
firstlight1_desktop-4p7fouk_dec-04-122522-2016_conflict firstlight2 firstlight3 firstlight3b